Подкрепят ли българските журналисти окупацията на Крим?

преди 1 година

Докога от името на „българските журналисти“ ще се изявяват подобни хора, не написали и ред през живота си, освен може би доноси срещу колеги?

Защо СБЖ се превърна в рупор на хибридната руска пропаганда?

Подкрепят ли българските журналисти анексията на полуостров Крим от Русия през 2014 г.? И какво общо имат журналистите с „празнични прояви“ по този повод в руското посолство? На тези въпроси дава отговор официално съобщение на Фейсбук страницата на посолството от днес.

„Скъпи приятели,

Напомняме ви, че днес от 17,30 в Руския културно-информационен център в София ще се открие изложба „Крим днес: поглед отвътре“, подготвена със съдействието на „Крымский журнал“ и посветена на 5-та годишнина от връщането на Крим в състава на Русия.

Експозицията ще бъде представена от Посланик Анатолий Макаров, представителя на Россътрудничество в България Ирина Живихина, проф. Ваня Добрева, оглавила българската делегация на ялтинския фестивал „Български срещи“, и председателя на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова.

След изложбата ще имате възможност да гледате филм „Кримски мост“ – една романтическа комедия, разиграла се по време на строежа на моста до Таврида“, пишат от посолството. Ето и линк 

„Добре дошли в центъра за хибридни операции!“

Че казионната организация Съюз на българските журналисти (СБЖ) се е превърнала в русофилско сборище поради усърдието на нейната шефка Снежана Тодорова, е ясно и на малките деца. Което идеално устройва руската пропаганда у нас и по света. Излиза, че българските журналисти чрез своя председател изцяло подкрепят анексията на Крим от Русия, която не е призната и до момента от никого в света. Нещо повече, преди дни на Москва бяха наложени нови санкции заради окупацията на полуострова и превръщането му в една от най-милитаризираните зони на планетата.

Това не плаши българските „журналисти“ и СБЖ, който е нещо между клуб по интереси на БСП, русофилски придатък към всякакви инициативи на Москва и пенсионерски хибриден клуб.

Да припомним коя е Снежана Тодорова, шефката на всички български журналисти, която няма написан и един журналистически текст. Снежанка Цокова Тодорова-Федотова, с мъж руснак, е обявена за агент на Държавна сигурност, Шесто управление, с псевдонима Виолета. В СБЖ Снежанка-Виолета работи от 1979 г. Била е завеждащ на международния отдел, а от 1998 до 2002 г. е секретар по синдикалните и социалните въпроси. От 2002 г. е главен секретар на СБЖ, а от март 2016 г. – шеф на организацията с нестопанска цел.

Няма да намерите журналистически публикации с нейно име. За сметка на това дамата е винаги на първа линия в защита на Русия. Дава интервюта за руски медии в защита на Путин и на Москва и срещу Европейския съюз от името на „българските журналисти“. Тодорова-Федотова е на клина на мощното хибридно оръжие на Русия в България.

– Не ви ли и интересно как ще свърши всичко?
– Не.
– Защо?
– Защото знам.
– Откъде?
– От дядо.
– Той жив ли е?

– Не. Разстрелян е през 1937.

Докога от името на „българските журналисти“ ще се изявяват подобни хора, ненаписали и ред през живота си, освен може би доноси срещу колеги? Нормално ли е в държава от Европейския съюз през 21 век подобни мухлясали комунистически организации да представляват едно от най-многобройните съсловия в България ?

Явно е нормално.

Етикети: * * *