Поема за вечната дружба, за „Булгартабак” и за неговите трудови хора

преди 3 години

Три хиляди и петстотин души вече са изхвърлени на улицата от РУСКИЯ СОБСТВЕНИК на "Булгартабак холдинг". 79.83% от холдинга е собственост на Внешторгбанк, банката на Путин и ФСБ.

А ето какво се случи със завода в София, стопанисван от мекеретата на Путин

Три хиляди и петстотин души вече са изхвърлени на улицата от РУСКИЯ СОБСТВЕНИК на „Булгартабак холдинг“.
Да уточня – 79.83% от холдинга е собственост на Внешторгбанк, банката на Путин и ФСБ. Да припомня – целият холдинг буквално бе харизан от Борисов още в първия му мандат за смешните 50 милиона. Само толкова струва пазарната оценка на марката „Виктори” – рецепта, технология, търг, име и пазар. Спомнете си, че преди време за холдинга предлагаха близо 1 милиард. Но западните ВАТ и „Филип Морис”.

Само че не това е целта на руското управление у нас – да печели България. Целта е тя да бъде източвана в посока Русия. Е, изчакаха малко и руското мекере го хариза на Путин. Какво направиха руснаците ли?! Веднага започнаха дива контрабанда към Турция и Близкия изток, използвайки каналите на (не толкова) бившата Държавна сигурност по линия на ПКК. Стигна се до скандал, а турските власти официално оповестиха, че „Булгартабак“ е най-разпространената марка на черния пазар при комшиите. След като бяха заловени огромни пратки с нелегални цигари, се наложи главният прокурор да търчи при Ердоган, за да замазва ситуацията.

Снимки на турските финансови органи и митници със заловени контрабандни пратки, производство на руската компания „Булгартабак“

После руснаците сринаха завода в София, изнесоха в съседна Сърбия машините и съоръженията, а работниците изхвърлиха на улицата.

Да сте чули профсъюзите да мъцнат ?!

Да сте чули Агенцията за следприватизационен контрол да си иска обезщетенията за нарушения приватизационен договор?!
Таратанци!
Не това е целта на Борисов и партия ГЕРБ, местен филиал на „Единная Россия”. Вместо това депутати от ГЕРБ внесоха проектозакон, с който искаха опрощаване на неустойките за „Булгартабак”. Това е същността на Борисов и на ГЕРБ. Това е и същността на всички останали съветски мекерета в парламента.

Да сте чули някой да мъцне, да се завежда дело за неустойки, да иска разваляне на договора?!

Последваха масови съкращения в завода в Благоевград, предполагам и в другите структури на холдинга.
50 милиона лева за целия холдинг ?! Заводи, складови бази и складова наличност, търговски представителства, транспорт, търговски марки и пазар, почивни станции?!
Само едно от горните пера струва повече.
Но защо се учудвате как така Борисов го е подарил на Путин. Ми не се чудете.

Ето официалното руско съобщение, че Внешторгбанк (VTB Bank) придобива 79.83 %:

http://www.akm.ru/eng/news/2011/september/14/ns3703780.htm

Едно от първите неща на първото му правителство бе да даде на концесия на „Лукойл” единствения ни петролен терминал на пристанище Росенец барабар с цялото пристанище. На цената на концесия за черноморски плаж – 750 000 евро. За 35 години.

Терминал, през който влиза петрол за над 6 милиарда лева годишно и излизат горива за поне три милиарда.

Моля, споделяйте, за да знаят истината всички българи.

Етикети: * *