Радев злоупотребява с президентската институция

преди 1 година

Не го ли възмути дупката Белене, глътнала милиарди, или фалитът на КТБ, или олигарсите в партията, която го направи президент? Не го ли смутиха корупционните енергийни зависимости, налагани от Русия?

Румен Радев за пореден път използва силата на президентската институция, за да скрие собствения си лобизъм. Говоренето му за справяне с корупцията по високите етажи е нелепо и несериозно публично поведение. От измисления му амвон на нов месия, който ще реши проблемите на изградените от неговата партия модели на тежки зависимости между задкулисни центрове на власт и действащи политици и магистрати, Радев се опита да натрупа единствено лична реклама за „новия си проект“.
По-опасното е, че зад фиктивно институционалния му антикорупционен плам се крие опитът да засенчи собствения си лобизъм и да реализира чужд сценарий в българската политическа система.

Най-едрият лобист в държавата ли ще бори корупцията? Защитникът на корумпирания олигархичен модел на Путин ли ще провежда операция по прочистване на политическата корупция? Радев има задача и цел да подчини България на най-едрите руски олигарси, ставайки маша в техните стратегически планове за пробив на Балканите и в Европейския съюз. Пробив – икономически, политически и геостратегически. Най-много го възмутиха барбекюта, апартаменти и тераси ли? Не го ли възмути дупката Белене, глътнала милиарди, или фалитът на КТБ, или олигарсите в партията, която го направи президент? Не го ли смутиха корупционните енергийни зависимости, налагани от Русия? Или там той само мълчи и слуша назиданията на Кирил и Решетников.
Радев трябва да съдейства за пореден път сделката за новите изтребители да бъде провалена чрез дестабилизация на властта и отравяне на обществената среда до степен, в която планът на неговите господари от Кремъл да бъде осъществен. А той е откъсване на България от ЕС и връщането ѝ в старата руска орбита на влияние. Основна цел сега е манипулация на европейския вот и недопускане на сделка със САЩ.

И задача номер едно сега е Радев да ни бъде представен като българския ген. Де Гол – спасителят на нацията. Но няма как да бъде заблудена демократичната общност, защото Радев не е национален герой. Той е политически проект на Първанов и Нинова по сценарий на Кремъл. Радевото генералство във властта ще прилича повече на латиноамерикански диктатор, който ще брани властта си чрез слугинаж към Кремъл. Този човек е опасен за България и за националната ни сигурност!

Етикети: * * *