Революцията на Радев е червена, а юмрукът му е авторитарен!

преди 2 години

Позиция на БЗНС

Улицата, която подкрепя Радев, може да доведе до политическа дестабилизация и институционален хаос. Компрометирането на основните институции и узурпирането на властта е дълбоко обмислен стратегически план за изваждането на България от зоната на стабилност и реализирането на предварително подготвени и добре обмислени чужди агресивни имперски планове.
БЗНС припомня, че цялата политическа биография на Румен Радев олицетворява историята на едно предателство към страната. Цялостното му радикално и „опозиционно“ поведение досега е подчинено на стремежа към разрушаване и дестабилизация на държавата.

Изваден от армията по кремълски план, от натовски генерал той е превърнат в хибридно оръжие, целящо налагане на руското влияние и пробив в Европа. Според този план Румен Радев не трябва да е обединител или коректив, каквато е функцията на българския президент. Той трябва да е ракетата-носител на радикализацията на страната. Промяната, която БСП и сателитите й нямат ресурс да извършат, трябва да бъде подпомогната от Радев.
На Радев е определена ролята да съдейства за дългосрочна политическа дестабилизация, която да предизвика блокада на институции и да компрометира европейския и демократичен избор на България.

Уличните барикади, които Радев поощрява, паратерористичните актове и блокадите не са похвати на демократична форма на граждански протест. Явната подкрепа, която получава от градските организации на БСП, АБВ и множество спорни и износени политически фигури, както и нескритата логистика на Божков за определени ядра, внедрени в протеста, злепоставят най-вече гражданското общество и неговите справедливи искания.
Така на фона на юмрука на Радев социалните проблеми и гражданските претенции към властта потъват. На преден план излизат опитите за национална дестабилизация, която да откъсне България от евроатлантическите й партньори и съюзници. Слаба и незащитена, страната ни се превръща в лесна плячка за всяка инвазия на Балканите и Източна Европа.

БЗНС предупреждава, че „улицата“ на Радев може да доведе до смяната на Гешев с „Вишински“. На Радев и на БСП не им е нужна по-независима прокуратура, а такава, която да е тяхно оръжие. Червените се опълчват срещу главния прокурор чак сега – когато те самите са обект на разследване за връзки с олигарси, за търговия с влияние и пробиви в националната сигурност.
БСП, които в пълна координация с Радев атакуват едновременно и трите основни власти в държавата, са партийният агент на стратегическата дестабилизация. Там все още са същите персони, които фалираха държавата по времето на Жан Виденов и заради чиято корупция ЕС спря фондовете си за България. Именно тази, неговата партия вкорени „мутрите“ и олигарсите на ДС, които Радев уж иска да изгони, в икономиката и в политическия елит на България. И днес те остават техни отявлени съюзници във всичките им публични действия.

Властта и мнозинствата трябва да се формират от волята на народа, а не в зависимост от желанията и решенията на Радев и Божков.


Етикети: * * *