„Ролинг стоунс“ са по-живи от всякога

преди 1 година

Сборът от годините на бандата е точно 300: Мик Джагър (75 г), Кийт Ричардс (75), Рони Ууд (72) и Чарли Уотс (78 г).

Ваня Влашка, Чикаго
Снимка от профила на авторката

„Ролинг стоунс“ откриха снощи на стадион „Солджър фийлд“ в Чикаго американското си турне – пред около 60 000 пеещи и танцуващи зрители, пристигнали откъде ли не. Местните вестници днес публикуваха възторжени репортажи, в които водещият рефрен бе, че „Мик Джагър и другите 3-ма основни членове на групата са „по-живи от всякога“. Сборът от годините на бандата e наистина впечатляващ – точно 300: Мик Джагър (75 години), Кийт Ричардс (75), Рони Ууд (72) и Чарли Уотс (78). Как да не се кефиш на такива рокаджии, абсолютни „старци-разбойници“?! (Групата е основана през 1962 г.
През 1989 година са включени в 
Залата на славата на рокендрола, а през 2004 година са поставени на четвърто място в класация на списание „Ролинг Стоун“ на 100-те най-велики изпълнители на всички времена, б.р.)

В „Чикаго сънтаймс“ имаше интервю с две англичанки – Карис Рейбърн и нейната майка. Пристигнали са от Лондон специално за концерта. Следват „динозаврите“ в повече от 30 страни по света – мама Рейбърн от 1969 г., а дъщеря й от 1995?! Даже Карис си е направила специална прическа с логото на „Стоунс“ – прословутия изплезен език.

Мик Джагър

24-годишната Миа Сато обяснява, че баща й е японец, а майка й американка. Живяла е и в Япония, и в Америка. „Но през цялото време в нашата къща се слушаше „Ролинг стоунс“, това е “the soundtrack of my life”. Репортерът на вестника пише и за случайно уловен разговор след концерта. Млад мъж говори по телефона с приятели: „Стоунс“ ще свирят ли при вас?… Да? Трябва непременно да отидете, шоуто е страхотно!… От какво се притесняваш?… О, не, те определено не приличат на умиращи“…

Вторият концерт на групата в Чикаго е във вторник, отново на „Солджър фийлд“. Видях, че има още свободни билети на цена от 107 до 495 долара.

Преди няколко дни прочетох, че Мик Джагър е придружен от трима сърдечни лекари, които са на 8-часови смени неотлъчно около фронтмена. Зад сцената има и дефибрилатор. Предварително са планирани маршрутите на спешните хеликоптери от различни места към най-близките болници. Всичките тези мерки са заради сърдечната операция, която бе направена на Мик преди два месеца в Ню Йорк (подмяна на сърдечна клапа). Звучи малко като виц, но основният спонсор на турнето „Без филтър“ е неправителствената организация „Alliance for Lifetime Income“ („Агенция за планиране на пенсионирането“).

След Чикаго концертите продължават – в 15 града на Америка, общо още 17 концерта. God bless you Rolling Stones!


От ФБ профила на авторката. Заглавието е на редакцията

Етикети: * * *