Руски експерт: „Ние нямаме правителство, а само пейзаж и табела“

преди 2 години

Това е колониална администрация, която прилага само онези решения, от които се нуждаят нейните собственици

Руснаците искат оставката на правителството на Дмитрий Медведев и в същото време всеки път избират в парламента кандидати от „Единна Русия“, които със сигурност ще потвърдят правителството на Медведев. Парадокс.

Както показва проучването на социологическия център „Левада“, основните оплаквания на руснаците от правителството са повишаването на цените, по-ниските доходи и невъзможността да се реши проблемът със заетостта. 57% от участниците в проучването заявяват, че правителството не е в състояние да реши проблемите, свързани с покачването на цените и намаляването на доходите, 46% смятат, че правителството не може да осигури на хората работа, 43% са на мнение, че не го е грижа за социалната защита на населението.

Повече от една трета от руснаците (36%) са убедени, че сегашният състав на правителството не може да се справи с кризата в икономиката. Липсата на добре обмислена програма за икономическо развитие на кабинета споделят 30% от респондентите. 53% от тях са „за“ оставката на сегашното правителство.

Валентин Катасонов, председател на Руското икономическо дружество, заяви: „От много години виждаме, че правителството практически е имитирало дейности и няма конкретни постижения.“ Според експерта „нямаме правителство, но имаме пейзаж, табела“. „В най-добрия случай можем да кажем, че това е колониална администрация, която прилага само онези решения, от които се нуждаят нейните собственици. Тези интереси са против интересите на нашето общество, затова трябва да променим тази колониална администрация с национално правителство“ – каза Валентин Катасонов.

Изборът на кандидати от „Единна Русия“, които в парламента безусловно одобряват премиера Дмитрий Медведев – лидерът на управляващата партия, експертът обяснява с възможни измами. „Освен това вероятно се използват методите на натиск върху електората“, каза икономистът. „В Римската империя е имало плебеи, които получават пари от тогавашната олигархия, за да гласуват правилно. Така че нищо не е ново под Луната“, каза Катасонов.

pravda.ru

Етикети: * *