С огромна кървава аркада Кобрата нокаутира румънеца Богдан Дину в култовата зала “Хангара” в Калифорния

преди 3 години

Братя Пулеви мачкат при дебюта си на американска земя

В невероятно драматична битка при дебюта си в САЩ Кубрат Пулев записа една от най-големите си победи, след като с огромна аркада над окото не само успя да оцелее в мача срещу румънеца Богдан Дину, но и да го нокаутира в седмия рунд в кървава драма на ринга в култовата зала “Хангара” в Коста Меса, Калифорния (САЩ).

За Кубрат Пулев това беше 27-ма победа в 28 мача на професионалния ринг, от които вече 14 са с нокаут. Двубоят бе първи за Кобрата на американска земя в дебюта му като част от промоутърската агенция „Top Rank“.

Момент от мача на Кубрат срещу Дину
Снимка Интернет

Мачът в Калифорния беше един от най-тежките за българина, който получи тежка серия от удари в четвъртия рунд, които доведоха до отварянето на сериозна аркада над лявото му око.  Кубрат обаче не трепна и използва края на рунда и петия, за да премине в офанзива и да смачка своя съперник.

Така се стигна до седмия рунд, в който Пулев прати два пъти в нокдаун своя съперник, а при третия главният рефер взе решение и прекрати мача, провъзгласявайки Кобрата за победител с нокаут.

След аркадата българинът не позволи почти нито едно точно попадение на своя съперник.

Кубрат Пулев се включи на живо в студиото на „Диема спорт“, за да коментира победата си.  Той призна, че това е бил доста труден мач за него. Освен това допълни, че сега предстои кратка почивка, а след това продължава напред.

„Не беше лесно, момчето се беше подготвило. Но важното е, че преодолях тази аркада, която се получи. Естествено трябваше да проявя коравост, да продължа моята игра и даже напротив – да го притисна още повече. Смятам, че успях и закономерно го нокаутирах“ заяви Пулев.

„Благодаря на българската публика, която беше тук. Всички бяха пощурели и обезумели от удоволствие и кеф. Аз съм готов да изляза в мач за титлата. С всеки следващ мач се усъвършенствам и обогатявам. За мен всеки мач е по-добър опит. В следващите месеци ще починем малко, а после продължаваме напред!“, завърши българският боксьор.

Сред публиката беше и актьорът Димитър Маринов, който участва в получилия Оскар филм „Зелената книга”.

Братът на Кубрат – Тервел Пулев, спечели  13 победа от 13 мача на професионалния ринг. Той извоюва много трудна и затова много ценна победа над американеца Мич Уилямс в мач, който също се игра в „Хангара“. Българинът спечели след единодушно съдийско решение (59-54, 58-55, 57-56). Мачът бе едва в 6 рунда, въпреки че първоначално беше обявено, че срещата ще е в 8 рунда. Американецът създаде сериозни проблеми на по-малкия брат Пулев, но все пак след средата на мача нямаше съмнения кой е по-класният боксьор.

Това е едва втори мач, който Тервел не печели с нокаут в професионалната си кариера.  

Етикети: * * *