Само купеният протест не е легитимен

преди 9 месеца

На 9.9.1944 малообразованите завзеха властта и наложиха кражбата чрез лоялност като висша ценност. Днес техните наследници чрез хватките на процедурната демокрация правят същото!

Мернах Близнашки по БНТ и бях принуден да превключа канала в рамките на една минута. “Протестът” срещу Гешев бил нелегитимен? Можело да се протестира само срещу изпълнителната власт? А иначе защо да се протестирало срещу “някакъв” главен прокурор?

И този човек ни беше служебен премиер? Или Плевнелиев направи най-голямата си кадрова грешка, или се е огънал под натиска му. В демокрацията всеки протест, стига да е автентичен, а не ала rent-a-crowd, е легитимен.

Най-големият им аргумент – само ВСС е легитимен да избира главния прокурор. Да, вярно е, въпросът обаче е колко автентичен е ВСС?

Чух Татяна Дончева в едно предаване да казва, че когато БСП е трябвало да определи квотата си, Корнелия лично подала едно листче с 6 кандидати за ВСС, от които ГЕРБ да си изберат. В тях имало лица със среден успех 3 ( три) по право от… Русенския университет!?! Които, разбира се, са били веднага “избрани“ от ГЕРБ. Дали този списък е бил обсъждан в БСП?

Ето как гангрената е плъзнала навсякъде и сега ни приканват да уважаваме “легитимния” избор на главния прокурор.

Фасада, та дрънка.

На 9.9.1944 г. малообразованите чрез съветския щик завзеха властта и наложиха кражбата чрез лоялност като висша ценност в обществото.

Сега техните наследници чрез хватките на процедурната демокрация демонстрират upgraded умения за налагането на същата ценност.

И престъпници ще се окажат само тези, които не я споделят.

Етикети: * *