Сенатор и кандидат за президент на демократите вижда Тръмп догодина в затвора

преди 5 месеца

Той е симптом на зле повредена система, каза Елизабет Уорън

Сенаторът от Масачузетс и кандидат за президент от Демократическата партия Елизабет Уорън заяви, че президентът на САЩ Доналд Тръмп може да свърши в затвора още преди президентските избори през 2020 година, съобщи Канал 3, позовавайки се на телевизия Fox.

Снимка от сайта factor.bg

На митинг в щата Айова Уорън обяви пред събралото се множество, че Тръмп е проблем, но не е единственият проблем.

„Всеки ден има расистки туит, туит с омраза, нещо наистина тъмно и грозно“, каза тя. „И какво ще направим за това ние кандидатите, активистите, пресата? Ще търпим ли това всеки ден? Ще му позволим ли да използва това, за да ни раздели? Знаете какво ме тревожи!“, продължи сенатор Уорън. „До 2020 година Доналд Тръмп може и да не бъде президент. Всъщност може и да не бъде свободен човек“, допълни тя, с което предизвика аплодисменти от множеството.

„Ето как го виждам аз. Доналд Тръмп не е единственият проблем, който имаме. Да, Доналд Тръмп е симптом на зле повредена система“, каза още Елизабет Уорън. 

На 9 февруари 69-годишната Елизабет Уорън обяви, че ще се кандидатира за президент на изборите през 2020 г., предаде ДПА.

Уорън е професор по право от Харвардския университет и привърженичка на икономическия популизъм. Тя е може би най-известният кандидат, който ще участва в президентската надпревара. Избрана за сенатор през 2012 г., тя клони към най-прогресивното крило на Демократическата партия, като подкрепя въвеждането на по-голям данък върху богатите и защита на потребителите. Платформата й включва данъчно облагане за 75-те хиляди най-богати американци.

 Уорън вече е основна мишена за критиките на Тръмп.

Етикети: * *