Северна Македония – абсурдни предизборни комбинации

преди 3 години

Всички противници на интеграцията на Северна Македония в НАТО и ЕС застанаха зад Силяновска. По неясни причини същото направиха и някои объркани и заблудени членове на ЕНП.

Зоран Заев на честването организирано от Българския културен клуб с Скопие – единствената легална организация на македонските българи

На 5 май, неделя, в Северна Македония ще се проведе втория тур на президентските избори. Гражданите ще трябва да избират между ясно изявени алтернативи.

Кандидатът на номинално „левия“ СДСМ на премиера Зоран Заев Стево Пендаровски, се застъпва твърдо за за членството на страната в НАТО и в Европейския съюз. Той бе сред първите македонски политици, които признаха, че част от гражданите на страната се самоопределят като българи и това е тяхно право.

Същевременно крайнолявата македонска партия „Левица“ даде подкрепата си за „десния“ кандидат на ВМРО-ДПМНЕ – Гордана Силяновска-Давкова – предаде македонския сайт Татковина. Преди първия тур Силяновска  получи кой знае защо подкрепата и на председателя на ЕНП Жозеф Дол.

Официалната подкрепа, от страна на „Левица“ разкрива по най-красноречив начин за същината и политиката на ВМРО ДПМНЕ и напълно делегитимира нейните претенции , че  наследник на историческата ВМРО – .

Пред очите ни партията, която уж се бори  за реабилитацията на Тодор Аександров, влезе в отворен съюз с модерните болшевики, срещу чиито предци той и неговото ВМРО са водели неравна борба

Това, което свързва крайнолявата партия на Димитър Апасиев, и ВМРО-ДПМНЕ е противопоставянето им на Преспанския договор с Гърция, на Договора за добросъседство и приятелство с България, както и на закона за използването на езиците.  На всички е ясно, че без тях няма да последва евроатлантическата интеграции на Северна Македония.

Партията „Левица“ винаги публично  се е противопоставяла на членството на Македония в НАТО и не веднъж е участвала в антинатовски провокации. По време на референдума през 2018 г. „Левица“, както и ВМРО ДПМНЕ активно призоваваха за бойкот.

Силяновска получи и косвената подкрепа на Белград. Демократическата партия на сърбите в Македония призова сърбите в страната да я подкрепят  на втория тур. В изявление на партията се казва, че сърбите били истински съюзници на македонския народ.

Според партията „режимът“ на Зоран Заев водело крайно враждебна политика срещу Сърбия и сръбския народ.


Етикети: * *