Сите сме льотчици, сите сме патриотари…

преди 1 година

След като са правлеи беззакония, зулуми, цинична покупко-продажба на гласове в ромските гета, изведнъж идват на бял кон да раздават правосъдие

Сагата със злощастната покупка на многоцелеви боен самолет за Българската армия още е далеч от финала си, но целокупното българско общество превключи на още по-позната и болезнена тема: циганската престъпност.

Тук компетентни са буквално всички – от провалили се политици до цигански барони, лежали в затвора за купуване и продаване на ромски гласове.

Че те ако не са експерти, кой друг?!

С удивително самочувствие лаици и профани се изказват по теми, до които не смеят да се докоснат истински учени, опитни управленци, уважавани и почтени обществени дейци.

Да започнем с главното: правителството, представлявано от лицето Красимир Каракачанов, за пореден път върши престъпления и залага социални мини, които ще детонират при други правителства, в други години, при идните поколения. Твърде вероятно е държавата за пореден път да бъде осъдена от Съда за защита на човешките права в Страсбург и от бюджета (нашите пари) да бъдат платени популистките и аматьорски изпълнения на др. Каракачанов.   

Първо, да бутнеш къщите на около 250 български граждани посред зима (на 10 януари, при минусови температури) е „държавнически“ ход от ранга на Хитлер, Химлер и други видни националсоциалисти. Без съдебни решения, без предупреждение, без социална подкрепа от местната власт, без ни най-малка жалост към десетки бедни, гладни и онеправдани деца, които още не знаят дали са българчета, циганчета или евророми. Но които вече са усетили с всичките си сетива, че значителна част от обществото, от иначе състрадателната и христолюбива нация, ги МРАЗИ. Би ги изтрила от Земята, би ги напъхала в концлагери, както са ги пъхали горепосочените националсоциалисти. Но имАло некви европейски регламенти…

Второ, след като са проспани десетилетия и са хвърлени нахалост МИЛИАРДИ за „ромско включване“, „интеграция“ и всякакви красиви лъжи, а заболяването се развива и задълбочава, е очевидно, че лечението му ще изисква още повече средства, обществена енергия и най-важното – компетентни политически решения. Друг път няма.

Трето, странно защо медии, НПО и кой ли не дават думата на лица, които са част от проблема, а не от решението. Ако цигански барон, осъждан преди време за злоупотреба с държавна служба или с обществено положение, е крал или лъгал години наред, защо смятате, че сега ще прави нещо друго?! След като вече е станал професионален мошеник?

Четвърто, двамата хулиганстващи цигани (единият даже е непълнолетен) трябва да изкупят вината си с цялата строгост на закона. Не само защото пострадалият мъж е отличен военнослужещ от Специалните сили на Българската армия, а преди всичко защото е гражданин на Република България и българската държава защитава правата, имуществото, здравето и живота му. И ако утре други цигани пребият железничар, шофьор на тир, летец, (не дай боже!) полицай или митничар, няма да се наложи да излизат по площадите и да искат по-строги мерки железничари, митничари, шофьори и летци. Защото Държавата ще си бъде на мястото и ще мери и щедрост, и строгост еднакво за всички.

Както е писал поетът:

„Със своята сурова строгост, ти нежна като майка си…“

И нека правосъдието да не допуска самозвани съдници и прокурори със или без униформа да се тикат в област, за която нямат нито квалификация, нито правомощия. Не сме 1923 още по-малко 1944 г.

Нищо полезно не може да свърши или да ни каже о.з. бригаден генерал Шивиков, след като бе подследствен за злоупотреби с военно имущество, после се напъха в предизборните листи на БСП, после се яви на кметски избори в Карлово, а сега не може да обясни от телевизионния екран какво иска и какво ще прави, като събере сто или двеста бивши и настоящи командоси във Войводиново. Ще набият десетина непознати и невиновни роми ли? Ще им досъборят къщите? А после? Когато о.з. юнаците от Специалните сили се разотидат, доволни от свършената работа, върху кого ще излеят гнева си битите виновни и невинни роми?

През първите години на „прехода“ стана популярен следният виц: „Песимистите в България учат турски, оптимистите – английски, а реалистите – устройството на автомат „Калашников“.
На снимката: тежка картечница „Калашников“ на въоръжение в Българската армия.

Пето, може би сега е моментът да бъде конституирана обществено-правителствена комисия, която до 6 месеца да изработи национална програма за поне частично решаване на ромския въпрос. Програма с финансиране, строителство, предлагане на работа, образование и правосъдие за всички хора от този етнос.

Никой няма право, след като са вършени беззакония, зулуми, цинична покупко-продажба на гласове в ромските гета, изведнъж да дойде на бял кон и да почне да раздава правосъдие, сякаш той или партията му не са забъркали тинята, в която днес се давим всички.

Шесто, след като допусна серия от провали в редица области, редно е правителството да минимизира щетите, като предприема само неотложни и добре обмислени мерки. Преди седмица Морска администрация и Гранична полиция в Бургас вкараха българската държава в международен морски скандал около либийски кораб. Скандалът вероятно ще се точи, колкото продължи драмата с българските медицински сестри в Либия.

Та думата ми е към свръхактивни индивиди от правителството като др. Каракачанов да бъдат прикачени юридически бодигардове, които намясто да дават консултации и да възпират поривите на въпросния вицепремиер да твори беззакония или да прави импровизирани изказвания, в които отсъстват мисъл, логика, социална чувствителност, европейска солидарност и управленска компетентност. Поне докато трае мандатът.

Крайно време е правителството да разбере, че ускорената му деградация изпреварва дори най-лошите ни предчувствия.

Както е казал комикът Гручо Маркс:

„Нищо не съм очаквал от вас и пак съм разочарован“.

Събитията породиха широка обществена дискусия:

 Методи Лалов:  Да заклеймяваш цял етнос заради извършени престъпления от отделни негови членове е израз или на ниска култура, или на ниска почтеност. Да използваш етническата тема за партийни и конюнктурни цели е изключително низко. Още по-гнусно е, когато си във властта и си отговорен за решаването на социалните, образователните, икономическите, здравните и др. проблеми на дадена етническа група, които проблеми са в основата на генерираната от тази група престъпност. Или си в коалиция с тези, които са във властта от десетилетия и са експлоатирали проблемите на тези групи. Съдия съм от 15 години, наказателен – от 12 години. Виждал съм стотици престъпници. Едни от най-безскрупулните не бяха от малцинствата. Когато виждам, че „първите хора“ в държавата сеят публично невежество и омраза и те се самоопределят като българи, тогава аз се срамувам, че съм българин. Връщам се отново в детството си, когато исках да съм Маркъс Милър, гениален басист, и Карл Люис, един от най-великите лекоатлети на нашето време (точно така, едновременно). Опа, та те са чернокожи, а всички сме чували за престъпността в Харлем например. Вероятно и за тях някой ментално затлъстял индивид ще каже, че са нагли. Аз обаче искам да съм като тях, а не като него. И ще възпитам синовете си не да мразят етноси заради престъпленията на отделни техни членове, а да са непримирими към тези, които са отговорни за решаването на проблемите на тези етноси, така че същите да не живеят в изолация, бедност и безпросветност. Ясно ли е?!


Erol Zeycan Moustafov

Когато има избори, стават роми и приятели. След изборите пак са си цигани… Настоящият кмет на Войводиново е от ВМРО. Предният е бил от НФСБ (сега общински съветник).

Представяте ли си какво „шоу“ са изборите – роми гласуват за патриотари?!

В. „Сега“:

Гетото в село Войводиново, в което бяха установени незаконни постройки, събаряни сега, е изникнало пред очите ГЕРБ и ВМРО. Партията на Бойко Борисов дълги години е управлявала община Марица, на чиято територия е селото, а формацията на Красимир Каракачанов й е верен партньор най-малко в рамките на настоящия мандат.Това сочи разстановката на силите в настоящия мандат.
 Ivan Sotirov

Събарянето на незаконни къщи във Войводино чак след като беше пребит човек, е прилагане на закона като отмъщение, а не за да възтържествува справедливостта!

Иван Георгиев

Около 1 милиард харчи хазната годишно за „интеграция“ на „ромите“. Резултатът: 250 000 незаконни постройки, гета и агресия…

Valia Lazarova

По време на Третия райх циганите са преследвани и затваряни в лагери само защото са цигани! Днес в България, страна от ЕС, през 21 век един самозабравил се министър изхвърля малки деца на улицата само защото живеят в една махала с побойниците!

ОСТАВКА, Каракачанов!