След дългото пътуване от САЩ Цветанов го чака кратко сбогуване с държавните постове в родината

преди 1 година

Да не забравяме все пак, че учителите на Бойко Борисов в политиката са Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски

След дългия си презокеански воайаж от САЩ в сряда следобед, шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов може да не се прибере от летището в някой от апартаментите си, а да бъде привикан директно в централата на партията в административната сграда на НДК, където ще го очаква Страшният съд – Изпълнителната комисия на ГЕРБ, научи „Приоритети” от абсолютно сигурен източник. Този път за Цветанов няма да има прошка, категоричен бе той.

На премиера и лидер на партията Бойко Борисов му е дошло до гуша от сагата с апартаментите на заместника му, както и от лобистките поправки на закони, които Цветанов прави зад гърба на лидера си и го принуждава след това да кара депутатите да дават заден и да ги връщат в първоначалния им вид. Което прави Борисов смешен в очите не само на БСП и на коалиционните му партньори – патриотите, но в крайна сметка – и на цялото общество.

Чашата на търпението на Бойко Борисов е започнала да прелива след гръмотевичния скандал, който предизвика решението за опрощаване на дълговете на мюфтийството, зад което се съзира тандемът Цветанов-Карадайъ и наложената след това отмяна. И чашата е преляла с апартамента с вътрешен асансьор. Борисов и повечето членове на Изпълнителната комисия дори не желаели да изслушат обясненията на Цветанов, толкова му били ядосани, че срива авторитета на партията на прага на европейските избори.


Каквото за Цецка, такова и за Цецо
Снимка Интернет

Каквото за Цецка, такова и за Цецо, бил мотивът на членовете на Изпълнителната комисия. Припомняме, че министърът на правосъдието Цецка Цачева подаде оставка, след като стана ясно, че и тя се е облажила с евтин апартамент и ще бъде съкооператор на Цветанов.

Цветанов ще бъде свален от постовете председател на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност. След което ще бъде принуден да напусне парламента, за да не бере срам като разжалван авторитет и да седи сред депутатите, които до вчера е въртял на малкия си пръст. Доста от тях се били оплакали от този натиск лично на Борисов.

Вероятно Цветанов щял да остане засега заместник на Борисов по партийна линия и шеф на предизборния щаб, но само за предстоящите евроизбори на 26 май. Но и това не било много сигурно, твърди нашият източник.

Що се отнася до мантрата, че без Цветанов няма да има кворум в пленарна зала, ГЕРБ и патриотите ще имат сигурната подкрепа на Воля, която бе договорена наскоро.  

Така десетина дни преди рождения си ден (8 април) и почти месец преди Цветница (на 21 април) на Цветан Цветанов ще му стане най-после ясно какво значи да злепоставяш лидера си и колко е голямо търпението на този лидер.

Да не забравяме все пак, че учителите на Бойко Борисов в политиката са Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски. И какви метли развъртаха и двамата, щом  някой от най-близките им застрашаваше лидерството им или ги злепоставяше с някоя своя постъпка. Прошка няма…

Етикети: * *