Справям се с живота, но хич не съм богат човек

преди 1 година

Нямам доверие на политици, забогатели през мандат

Благодаря за подкрепата на всички, които писаха и се обадиха! Беше приятна изненада.
Сега някои задължителни уточнения по така актуалните имуществени въпроси:

1. Притежаваме в семейна общност с Деница доста изгодно придобито жилище. Става дума за 75 кв. м+25кв. м тераси в Манастирски ливади. Предварителният договор и 30 000 лв. капаро е от 2006 г., окончателният и около 75 000 лв. банков кредит срещу ипотека – 2007 г. Много преди да заемам политически позиции, в добрите времена, когато имах време да правя пари… Сделката е на Акт 14, взехме Акт 16 чак през 2012/2013г. Цената е доста добра за периода, защото купихме от фирма, 50% на родителите на съпругата ми. Въпреки това е далеч над данъчна оценка и над себестойност, с калкулирана печалба (което е и задължително от данъчна гледна точка).

2. Притежавам 1/2 от гарсониера в “Хиподрума”, придобита през 2007 г. с наследство от баща ми от продажбата на имот във Варна. Купена е със запазено право на ползване от близка приятелка на родителите ми. Тя почина наскоро, сега теглих кредит за ремонт.

3. Наследих по 1/6 от три малки магазина във Варна и 1/6 от апартамент, след 15 години дела срещу община Варна. Тези дела са и единственият ми принос към това имущество, натрупано от по-мъдри и спестовни хора.

4. Нова кола не съм купувал никога. Минах през „Шкода“, „Хюндай“, два „Форда“. Сега аз ходя на работа с метро (все още живеем не в Ман. ливади, а в 70 кв. м на тъстовете ми в Дървеница), а Деница – с RAV4, 2009 набор.

Накратко – справям се с живота, но хич не съм богат човек, особено като се има предвид, че още плащам ипотека и малкият е в частно училище. Бедността не е повод за гордост 🙂, но тя е пряка последица от политическите занимания. Те отнемат адски много време и сили. 
Нямам доверие на политици, забогатели през мандат. Това е почти невъзможно по почтен път.

И не вкарвайте опорката за брюкселската заплата. Аз не влизам в кампания за “избираемо място”, а в тежка битка да има избираеми места. Отделно, не се успокоявайте – дългосрочните ми планове са свързани с вътрешната политика.

Утре ще пусна отговори на някои други популярни и недотам “обвинения” и “разкрития”.

И после ще приключим с мазните борби и ще си говорим за политика. И тогава ще е забавно…

Етикети: *