Свалиха Валентин Златев от шефското място в „Лукойл България“

преди 1 година

Според неофициална информация решението е взето след вътрешно разследване срещу дългогодишния представител на руската компания у нас за източване на българските ѝ активи

Валентин Златев вече не е управител на „Лукойл България„, съобщава Mediapool.

Снимка Интернет

С протоколно решение на едноличния собственик на капитала на дружеството – регистрираното в Холандия „Лукойл Юръп Холдингс Б.В.“, от днес (19 април 2019 г.) Златев вече не представлява българското дружество.

На негово място от Прага идва 44-годишният Булат Субаев, който през последните 8 години е бил генерален директор на „Лукойл ЦИЕ и Белгия“ – поделението на „Лукойл“ за Централна и Източна Европа.

Преди това Субаев е бил шеф на дъщерната компания на „Лукойл“ в Белгия, както се уточнява в руски медии.

В решението на собственика на „Лукойл България“ не се посочват причините за смяната на Валентин Златев, който е начело на българското поделение на руската компания от март 2008 г.

Според неофициална информация решението е взето след вътрешно разследване срещу дългогодишния представител на руската компания у нас за източване на българските ѝ активи.

Nikolay Slatinski във Фейсбук:

Чета за отстраняването на шефа на българския „Лукойл“.
Далеч съм от нещата. Не знам какво се случва и коя е причината. Но знам, че това е послание, знак, размахан пръст, последно предупреждение.

А дали пък не сработва железният закон на акулите, за който съм писал тук:

Акулите винаги са с една повече от необходимото.

Ето защо една от тях трябва да бъде изядена. Но в същия момент сработва железният закон и те пак са с една повече от необходимото…
Да се готви следващата акула.

Нашето време не е идеално за лов на риба-бананка. Трябва да се чете значи не Селинджър, а Хемингуей.

Етикети: *