Свидетели сме на грандиозно национално предателство

преди 3 години

Не става дума за шпионски скандал, а за опит да бъде променена геополитическата ориентация на България

В предаването „Европа сутрин“ пред ТВ Европа лидерът на БЗНС и бивш военен министър Николай Ненчев предупреди за задаваща се тежка политическа криза. Според него изобщо не става дума за шпионска афера, а за национално предателство. Очевидно е, че български организации работят в тясно сътрудничество с руски представители, за да извадят България от ЕС и от НАТО. Според Николай Ненчев твърдението на президента Румен Радев, че не е бил информиран за действията на руските представители в България, може да се тълкува по два начина. Или че българските служби за сигурност не са уведомили президента – което е тежко нарушение на закона, или че сигналите са дошли от съюзнически служби за сигурност и президентът не е бил уведомен, в най-лошия случай защото е възможно самият той да е бил уличен!

Ако това предположение се окаже вярно, България ще изпадне в много дълбока политическа криза.

Николай Ненчев не вярва, че главният прокурор ще защити националния интерес, и припомни, че самият той е бил обвинен за това, че защитавайки националните интереси, е накърнил интереса на РСК „МиГ“.

Лидерът не БЗНС хвърли камък в блатото, като сподели опасението си, че някои представители на българските служби може да са се консултирали с руските служби за това как скандалът да бъде потулен.

Според него по време на местните избори ще бъдат положени всички усилия премиерът да бъде принуден да подаде оставка и да бъде назначено служебно правителство, което да промени геостратегическата ориентация на България. В този сценарий според Ненчев вероятно – волно или неволно, са ангажирани дори политици от демократичния спектър. Той изрази недоумението си как е възможно част от „Движение България на гражданите“ да застане зад Мая Манолова. Та нали тя събра най-много номинации от структурите на БСП за номинация на партиен кандидат за президент през 2006 г.!

Тогава според Ненчев след консултации с руския генерал Решетников бе издигнат Румен Радев.

Лидерът на БЗНС защити решението на своята политическа сила да се коалира с ДОСТ на местните избори. Той припомни, че по времето на Стамболийски много български турци и мюсюлмани са били избирани за народни представители. Припомни и че по времето, когато е бил министър, Лютви Местан е подкрепял всички негови законопроекти като ремонта на българските изтребители в Полша и Закона за съвместна въздушна охрана със съюзниците от НАТО.

Николай Ненчев изрази съжаление, че от „Демократична България“ все още не са потърсили БЗНС за сътрудничество, и сподели, че в БЗНС се обмисля издигането на собствена кандидатура за кмет на столицата.

Етикети: * *