Толкова ли е трудно?! „Ни меда, ни жилото!”

преди 10 месеца

Руското посолство реагира с обиди след скромен протест в София

Румен Петков с руския посланик, дядо Мраз и Снежанка

С характерните имперски цинизъм и надменност руското посолство в София се нахвърли с обидни квалификации срещу участниците в скромна по численост акция пред църквата „Св. Неделя” в столицата.

Проявата, наречена флашмоб „Свобода за украинските моряци“, бе организирана на 23 декември по примера на подобен протест в Беларус. Двайсетина-тридесет българи и украинци, живеещи у нас, изразиха подкрепа за незаконно задържаните украински военни моряци, арестувани след пиратско завземане на корабите им в неутрални черноморски води от руски специални и военноморски сили. Участниците в протеста окачиха върху елхата, подарена от Московската управа на Столичната община, жълти и сини корабчета с имената на 23-ма украинци и на един българин, арестувани от руските агресори.

Протестът е нервирал техни превъзходителства имперските наместници в Задунайската губерния и те са благоволили да нарекат пълноправни български и украински граждани „олигофрени” и „малоумници”. В подкрепа на недипломатичните руски дипломати са се изказали неколцина до болка познати техни ибрици, един от които е наричан Костя Копейкин.

Потомците на сталинските „освободители“ се жалват, че в България се вихрела „брутална американска цензура”, която налагала на българските медии да пишат „само лоши и нищо друго освен лоши” неща за Матушка Россия.

Очакваме адекватна реакция от Министерството на външните работи, от Министерския съвет на Република България и разбира се, от държавния глава Н. Прев. генерал-майор о. з. Румен Радев.

„Чакам вашето писмо, както врабец – просо.”

                                                                                                           Васил Д. Василев

                                                                                                 олигофрен-българофил

Потомци на сталинската номенклатура и днешни следовници на „Бащaта на народите“ носят цветя пред паметника на палача по случай 140-годишнината от появата му на бял свят. Cнимка: Алексей Наседкин, livejournal.com