„Трай, коньо, до 2020-а…”

преди 7 месеца

Правителството официално се обяви за съучастник на Путин Парите за придобиване на модерни натовски бойни самолети мистериозно са изчезнали от бюджета за следващата година и се появяват като перо в макрорамката за 2020 г.

След многомесечна пародийна авиационна дискусия правителството сложи точка на спора:

НОВ БОЕН САМОЛЕТ СКОРО НЯМА ДА ИМА!

Ще има рециклирани „МиГове” и „Су”, несъвместими със стандартите и с ВВС на държавите от НАТО.

Ще бъдат 200милиона и повече грешни български пари в сметките на фалиралия съветски авиационен концерн МиГ РСК.

Ще има оскъдица и чувство на обреченост сред бойните пилоти.

Ще има клики и котерии, които ще си делнат някакви комисиони.

Ще има от всичко съветско (руско) по много.

Прекрасната идея на бившия министър на отбраната Николай Ненчев да закупим чисто нови F16, а докато те бъдат доставени да вземем под наем употребявани американски изтребители, на които нашите пилоти да се обучат не бе чута!

Лично аз не вярвам на експерти и на генерали, които на 23 февруари в униформа полагат венци пред паметника на съветската армия-окупаторка.

Не вярвам на съветски офицери с български пагони, които се тревожат повече за руската икономика, настояват за снемане или за ограничаване на европейските санкции срещу Руската федерация, като дори не се преструват, че отстояват българските национални интереси.

Геополитическата ситуация днес удивително напомня 80-те години на 19-и век, когато руското правителство плаща десетки хиляди рубли, за да вкара в България разбойнически групи, които да предизвикат размирици, та Русия отново да влезе в ролята на спасителка. Този път начело на правителството не стои Стефан Стамболов.

Само енергичните мерки на младата българска държава ни спасяват тогава от второ „Освобождение“.

Днес най-сериозният ни проблем е отново руската хибридна агресия, която уви намира благодатна почва! Най-вече сред остатъците от колониалния наместнически елит наследен от комунистическия режим! И още по-точно: сред агентите на ДС, червените престъпници (БКП и производни), номенклатурата и зомбираните от тях „народни маси“.

Да, и руското злато. Като през 19-и век.

                                                                                                     

Мони Монев“

Тия харчат ударно за криви ламарини. Материалът скоро няма да види добри пенсии и заплати…

Тончо:

Като видите двете съобщения едно под друго: как България уж осъдила агресията в Азовско море и същевременно напълнила гушата на Путин с половин милиард, разбирате истинската позиция на България към Русия. Тук е истината. В това съобщение. Безсрамници.

Георги Бочев:

Ще похарчат пари поне за четири нови Ф-16. И то напразно.Щото ако Русия ни нападне и нашите руски самолети излетят, ще бъдат свалени от НАТО още в първия момент, тъй като ще ги вземат за руски. И хоп – 200 милиона в канавката.

Kiril Kovatchev:

Като се има предвид, че главната заплаха за ЕС идва от руските варвари, пълно безумство е да се наливат стотици милиони във военната машина на Путлер. Очевидно българското правителство не работи за интересите на България и на българския народ.

Иво Кантарджиев:

ГЕРБ е по-услужлив към Русия от БСП. Поддържа монопола на Лукойл. Борисов даде на Русия 1,2 милиарда лева за реактори, които не сме искали. И умишлено пропусна всички срокове за обжалване на арбитражното решение. Отказаха да предоговорят за цената на газа пак в полза на Русия. Готови са да даде милиарди за подновяването на АЕЦ Белене и за някакви газови потоци от Турция,но не ни свързват с Румъния и Гърция. Къде е отива аргументът, че ГЕРБ е по добре от БСП според правителствената пропаганда?

Огнян Минчев – един от символите на българската политологична наука: 

С кого си имаме работа – с отговорни български генерали или със сервилни руски редници? Закупуването на нов изтребител за българските ВВС е на дневен ред от 2003 г. От 15 години Кремъл успява да осуети тази покупка. Успява и да си осигури добра печалба от непрекъснатото „ремонтиране“ на своята стара техника в България.

Това ли е интересът на България: да бъде номинален член на НАТО и де факто да обслужва интересите на режима в Москва?

Ако някой по върховете на властта в България има положителен отговор на този въпрос, нека да излезе и да го заяви публично.

Д-р Велизар Шаламанов – бивш служебен министър на отбраната:

Да, още една поредна година България ще е на нулата по придобиване на нови съвместими в НАТО способности, а през 2014 г. се ангажирахме да харчим20 % от разходите за отбрана за тази цел. Още една поредна година България е в нарушение на решението на парламента: числеността на въоръжените сили да е не по-малко от 37 000 и не повече от 40 000 души.

Какво значение имат решенията на срещите на върха в НАТО за България? Какво значение имат решенията на парламента на Република България? На практика излиза, че никакво. Поне по отношение на отбраната. Сигурно това означава „България над всичко“ –

Бог да пази България!!!

„Капитал”:

След като не успяха да финализират през тази година проекта за придобиване на нови натовски изтребители, управляващите решиха да налеят поредната колосална сума в ремонта на използваните в момента стари съветски изтребители, като парите очаквано ще отидат в Русия и Беларус.

 Друга съществена подробност в същия контекст е, че паритеза придобиването на модерни натовски бойни самолети мистериозно са изчезнали от бюджета за следващата година и се появяват като перо чак в макрорамката за 2020г. За сметка на това обаче явно винаги могат да се намерят „излишни“200 млн. лв., които да се налеят в (бело)руския военнопромишлен комплекс.

Етикети: *