Тренират агресия откъм Кримския плацдарм

преди 4 месеца

Бомбардировките, ракетните удари по брегови цели, ученията на морската пехота и съпътстващите ги упражнения са нескрита репетиция за агресия.

На полигона „Опук”, недалеч от Керч на заграбения през 2014 г. Кримски полуостров, се състояха учения на Руските въоръжени сили, съобщи сайтът на Министерството на отбраната на РФ.

Фронтови бомбардировачи Су-24М и многоцелеви изтребители Су-30СМ са отработвали бомбомятане по обозначени цели и са изпълнили ракетни стрелби по брегови цели, имитиращи огневи точки по крайбрежието на „противника”.

След анексията на Крим РФ редовно прави учения на различни родове войски, за да демонстрира решимост в отстояване на незаконно присъединената част от територията на Украйна.

Украинското правителство смята подобни действия за провокационни.

Около нос Опук е разположен учебен полигон на 810-та бригада морска пехота. На 3 км западно от носа се намира полигон на войските за ПВО. Русия препълни с оръжие, военнослужещи и техника Кримския полуостров, като го превърна в най-милитаризираното късче суша от Европейския континент.

Що се отнася до вида на оперативните и тактическите действия, репетирани от военновъздушни и военноморски формирования, те са очевидни и за дилетанти – бомбардировките, ракетните удари по брегови цели, ученията на морската пехота и съпътстващите ги упражнения са нескрита репетиция за агресия.

Срещу кого ли? Три са черноморските страни от НАТО, посочени във Военната доктрина на РФ като заплаха за сигурността на ”мирната” руска държава: Румъния, България и Турция. Но с Турция в момента отношенията на кремълския режим вървят все по-гладко. Следователно репетициите на агресия и условният противник визират само бреговете на Румъния и България.

Етикети: * * *