Учин дол по простотия не отстъпва на Банкя

преди 1 година

Една световна шампионка по шах толкова ли не е могла да предвиди следващите два-три хода на старите хиени?

На Велика сряда Юда обещал да предаде Господ за тридесет сребърника. Днес Юдите ГЕРБ, БСП и ДПС, провалиха заседанието на парламента, тъй като не приеха дневния ред, точка по който бяха и промените в Изборния кодекс. Новите партии нямат и няма да имат достатъчно гласове да прокарат програмата не само днес, но и когато и да било до края на 45-тото НС. Направиха го максимално подло, минути след като Антоанета Стефанова върна мандата на Радев. А тя защо го върна? Защото миналата седмица Славчо се направи на мъж и така каза. Сигурно за три дни се е почувствал велик. И на него егото му е до тавана , а Учин дол по простотия не отстъпва на Банкя.

Ама една световна шампионка по шах толкова ли не е могла да предвиди следващите два-три хода на старите хиени? В неин интерес подозирам, че е могла , но не е посмяла да му ги каже, защото когато си говорят със Славчо, неговите хора най-вероятно мълчат. Проблемът обаче освен техен, е и на половин милион българи. Но всеки сърба, каквото е дробил.Ами Радев? Кой го би по главата да връчва мандата на ИТН в 9 ч. сутринта? Не можеше ли в 3 следобед? Или след Великден? Или си гледа само собствената сметка – през юли нов парламент да насрочи новите президентски избори? Ако е така, и той е в кюпа с мутрите. (Славчо не е излизал от него).Продължат ли партиите на статуквото да провалят парламента, ще отидем на предсрочни избори по старите правила и със старите хора в старите изборни структури, тъй като служебното правителство не може да предприема действия , за които се изисква да заседава парламент. Това е прекрасна възможност Славчо да си го върне тъпкано, като по три пъти на ден напомня как ГЕРБ, БСП и ДПС са нарушили собствените си предизборни обещания, и как се извъртат на 180 градуса от предишните си гласувания. Но се съмнявам, че ще я използва. За политик не ставаш сине, ти си будала… Ще го разбереш през юли.Радев вече няма друг шанс, освен да даде третия мандат на БСП. Ако социалистите участваха в днешния провал на пленарното заседание (който няма как да не е бил предварително уговорен между тях!), само за да натрият носа на новобранеца, който ги измести от второто място в парламента, и те ще върнат мандата „на секундата“. След Великден ще имаме служебен кабинет. От него ще зависи преди всичко политическото бъдеще на президента. Или бял кон, или лебедова песен.

Днес обаче и Славчо, и Румен, така обслужиха статуквото, че вече се съмнявам дали не са част от него. В такъв случай са мнооооого прости. Или много евтини. Но и в двата случая ни чака още по-горещо от миналото лято. Сега сме пред компютрите. След юли – пак на площада. Без поне част от миналогодишните си илюзии. И с още по-въпиюща нужда от истински лидери, а не от фалшиви пророци. Колко дълго? Още 9 години. Докато умре и последният гласуващ роб. И децата ни най-после вземат бъдещето в собствените си ръце.