„За да хвърлят сянка върху СССР и неговите мирни инициативи“

преди 1 година

Чета разни червени бабички, които имат наглостта да твърдят, че сме били информирани за Чернобил?! Предупреждавали ни били да мием зеленчуците!? От това си правя заключение, че явно някои наистина са били информирани и предупреждавани, но народът нямаше никаква представа за каква трагедия става дума!

Биляна Амбарева, САЩ

На този ден преди 33 години избухна атомната електроцентрала в Чернобил. Чета разни червени бабички, които имат наглостта да твърдят, че сме били информирани за Чернобил?! Предупреждавали ни били да мием зеленчуците!? От това си правя заключение, че явно някои наистина са били информирани и предупреждавани, но народът нямаше никаква представа за каква трагедия става дума!

Е, някои имахме, щото слушахме „Свободна Европа“ и „Гласът на Америка“. Първо мълчаха, после започнаха да лъжат! Отвсякъде ни лъжеха, че нямало никаква опасност и радиационният фон над България бил нормален!

Във вестник „Работническо дело“ на 4 май излезе препечатка на статия от политическия наблюдател на ТАСС Сергей Кулик, с която ни уверяваха, че всичко е лъжа, раздухвана от западните медии. В статията, която прилагам, имат наглостта да обвинят целия Запад, че лъже, че радиацията била по-висока от тази в Хирошима и че Чернобил щял в бъдеще да се превърне в мъртъв град.

Хибридната съветска статия

Всичко това било, цитирам: „с цел да отвлекат вниманието на световната общественост от собствените си действия, които заплашват целия свят! Да не дадат време на европейците да се замислят с какво ги заплашват 15-те хиляди ядрени бойни заряди, разположени в старата пренаселена Европа, или в какво може да се превърне за Средиземноморието аварията на американска подводница, подобна на онази, която се вряза в скалите на Гибралтар, във Вашингтон организираха антисъветска оргия около станалото в АЕЦ. Тази оргия беше необходима на Белия дом и на неговите помагачи още и за да хвърлят сянка върху Съветския съюз и върху неговите мирни инициативи.“

По-нататък в пасквила си обвиняват Запада, че „като използваха за доказателство една единствена фотография на сграда с пробит покрив, те се мъчеха да докажат на средния американец и западноевропеец, че в Чернобил е станала „най-голямата в историята на овладяването на атомната енергия катастрофа”. Аварията в Чернобил бе превърната на Запад не само в сензация, тя бе използвана от стигналите до безсрамие автисъветисти и антикомунисти за мръсни политически цели.“

Всъщност прочетете статията сами. Вече знаем истината: Чернобил наистина се превърна в мъртъв град и това е все още най-голямата атомна катастрофа в човешката история.

Но руските лъжи и пропаганда са си все същите. Според путиноидните медии и родните промити русофили, „средният американец и европеец“ все още го заблуждават и лъжат с фалшиви новини и снимки, за да вредят на Русия. Само дето сега онези, които пишат истината, не са „стигнали до безсрамие автисъветисти и антикомунисти“, ами са „русофоби и врагове на православието“, щото Русия вече не е комунистическа, ами „православна“.

Етикети: * * *