Защо бих гласувал за Николай Ненчев

преди 1 година

Тодор Токин, журналист

Контравъпросът е: а за кого да гласувам?

За причудливата коалиция, в която са двете формации, виновни за провала на десните партии на изборите през 2017 г.?

За по-голямата коалиция, в чиято листа под номер 6 се озова незнайно как един от най-конюнктурните политици на прехода?

Благодаря, но не става.

Омръзна ми непрекъснатото деление вдясно и меренето на мускули. Известно е кои организми се размножават чрез деление. Вместо да има обединение, се появиха нови партии. Докога десният избирател ще се лута между 4-5 формации, които се борят да вкарат в Европарламента единствено лидерите си? И каква файда ще има от това?

Още през септември 2018 г. Николай Ненчев отправи призив за единна дясна листа, съставена по най-демократичния начин – чрез вътрешни избори. Някои партии дори не му отговориха. И той постъпи по единствения достоен начин – кандидатира се като независим с надеждата, че ще бъде подкрепен от всички онези демократи, на които им дойде до гуша делението вдясно. Като мен например.

Министърът на отбраната на тържеството по случай 124 години от основаването на в. „Българска армия“
Снимка личен архив

Ненчев е последователен и предсказуем политик. Той е убеден патриот, демократ, антикомунист, истински боец за европейското и евроатлантическото настояще и бъдеще на България. Работил съм с него докато беше министър на отбраната и лично съм се убедил във всичко това.  Никога не отказва интервюта, винаги е отзивчив към медиите. Истинско удоволствие е да се разговаря с  него. Той първи би тревога за руските хибридни попълзновения срещу нашата страна и разобличи и продължава да разобличава слугите на Путин в България.

Статията му „14-те лъжи на един кандидат-президент”, публикувана преди Радев да бъде избран, предизвика буря от възмущение навремето, но днес е ясно, че всичко в нея се потвърждава едно към едно.

Николай успя да издейства необходимите средства, за да започне най-после превъоръжаването на българската армия след 15 години членство в НАТО и маршируване на място. Това той направи с голямо търпение и търсене и получаване на консенсус с всички парламентарни групи. Бях с него във Варшава, когато подписа Договора за ремонта на 6 двигатели на руските МиГ 29, с което спести милиони на България и бе подведен под отговорност от българската прокуратура за нарушаване на интересите на руска компания?!

Смятам, че г-н Ненчев ще бъде един от най-добре подготвените български евродепутати. Той има богат опит за разлика от други кандидати, които хабер нямат що е това ЕС. Ненчев е бил учредител и заместник-председател на „Сдружение Евроинтеграция“, координатор на „Програма за трансгранично сътрудничество и европейска интеграция за Югоизточна Европа“. Сдружението е създадено с цел да подпомогне процеса на приемане на страната ни в Европейския съюз. През 2007 г. е специализант в Европейския парламент в Правната комисия по конституционните въпроси и Комисията по външна политика.

С него имаме само едно противоречие – той е от „Левски“, аз от ЦСКА. Но това са бели кахъри.

Николай обяви, че ще бъде кандидат на всички българи.

Така че мисли, българино!

Етикети: *