Защо ще гласувам за Николай Ненчев?

преди 2 години

Капитан I ранг о. з. Васил Данов:

Капитан I ранг о.з. Васил Данов

Не го познавах, преди да стане министър, и посрещнах назначаването му със съмнение. В хода на политическата и на обществената му дейност се убедих в почтеността, откровеността, политическата честност и последователния патриотизъм на Николай Ненчев.

Беше сред малцината в предишното правителство, които открито застанаха на проевропейски и атлантически позиции. Отстоя националния интерес в сблъсъка с лобитата на физически и морално остарялата съветска/руска военна техника, посочи източниците и даде отпор на серия хибридни кремълски атаки срещу модернизацията на българската армия, доказа се като политически лидер от голям калибър. 

Остана неопетнен след опита за съдебна разправа с министрите-реформатори от предишното правителство, където прокуратурата за кой ли път бе използвана като политическа бухалка. Полунатовците и антинатовците, които яхнаха Министерството на отбраната, се опитаха със задна дата да дискредитират решенията на министър Ненчев, но засега успяват да докажат пигмейския си ръст, без да достигнат мащабите, силата и вътрешната убеденост на политиката му.

В статии и декларации на БЗНС виждам ясна, точно формулирана и категорично отстоявана позиция за неотклонен и равноускорителен ход на българската държава към постигане на материалните и моралните стандарти и ценности на европейското семейство.