Защо ще гласувам за Николай Ненчев

преди 5 месеца

Той е лидерът, от който България има нужда

Милена Минчева, журналист

Николай Ненчев е лидерът, от който България има нужда. Той не е просто политическа фигура, която следва да бъде издигната до някаква позиция. Той е обществена личност, способна да отстоява каузи и да води битки, от които често остава потърпевш. Спохождащите го събития биха отказали мнозина, но не и него.

Срещнах се за пръв път с Николай Ненчев и екипа на БЗНС преди около три години, когато все още гледах скептично към българските политици и както почти всеки млад човек, имах своите предразсъдъци и бях загубила вяра, че има хора, които притежават силата да защитават високи идеи и идеали. Още на първата среща обаче разбрах, че земеделската партия не само е запазила морала и традициите си от десетилетия, но ги отстоява и до днес.

Това, което ми повлия може би най-силно, бе плануваната предизборна кампания, в която от БЗНС не раздаваха просто поредните флайерчета и вестници за агитация, а подаряваха на хората дискове със словото на Иван Вазов – нещо непреходно и изключително ценно, което остана в личните библиотеки на мнозина.

Особено впечатлена бях от ерудицията на Николай Ненчев, от начетеността му, но най-вече от човечността, с която подхожда към всеки. Откакто станах доброволец в БЗНС, имах възможност да се срещам многократно с него и екипа му и при всяка следваща среща аз виждам човек, милеещ за съдбата на България.

Това, което притежава Ненчев за разлика от мнозина кандидати за Европарламента, е памет за миналото, която пази и от която се учи, както и поглед в бъдещето, чрез който провижда идващите събития и планира ходовете си. Решенията, които взима като лидер, не са провокирани от настоящия момент и необходимата изгода, а от нуждите на обществото ни като българи и като активна част от европейското семейство.

Николай Ненчев не би изменил на своите идеи, нито би се съюзил с хора, които не преследват същите цели. Не би предал националните интереси, независимо дали е съден за това.

В Европейския парламент имаме нужда от силен лидер и истински демократ, който да изчисти името на България.

Да не забравяме, че името му означава „побеждаващ народ“. Има ли нещо по-символично от това, за да ни покаже, че той е лидерът, който ще ни води!

Етикети: *